Nieuwsbrief no 26 van de werkgroep Flora & Fauna – Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2017 no 26 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De zesentwintigste van dit jaar. U merkt ook nu weer, Ron Stevense zit niet vaak stil. Zelfs niet in zijn vakantie gaat hij onverstoorbaar door. Lees hier zijn laatste column: 

De werkgroep heeft een druk programma. Eerst de Birdwatch trekvogel telling op de Hooge Nesse, de werkgroep onderhoud is actief en de Dag van de Duurzaamheid komt er aan. We hopen altijd weer op veel belangstelling.

De paddenpoel aan het Waalpad is schoon gemaakt en in het gebied er om heen is de begroeiing verwijderd. De volgende keer gaat de werkgroep het Wilgenlaantje in ere herstellen. We gaan de wilgen knotten en het pad vrij maken van brandnetels. Langzamerhand wordt ook het Waalpad hersteld, alleen afwachten wat het effect wordt van de te verwachten bomenkap.

Ook moeten we de nodige oplossingen zoeken om de zwaluwenwand geschikt(ter) te maken. Lees verderop wat de bedoeling is. Ook is er binnenkort een officiële opening
van de zwaluw/vleermuis wand.

Binnenkort is er ook een voorlichtingsmiddag omtrent de nieuw in te voeren omgevingswet.  Deze middag wordt door de gemeente Zwijndrecht georganiseerd in het Weetpunt. De datum zal binnenkort worden doorgeven. Iedereen die geïnteresseerd is kan deze middag langskomen.

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hieronder.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2017 no 26 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, WG Flora & Fauna. Bookmark de permalink.