Nieuwsbrief no 27 van de werkgroep Flora & Fauna – Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2017 no 27 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De zevenentwintigste van dit jaar. U merkt ook nu weer, Ron Stevense zit niet vaak stil. Lees hier zijn laatste column: 

De herfst doet duidelijk zijn intrede. Slecht weer en veel water. Dit betekent laarzen aan met de werkzaamheden in de natuur. Ook betekent de datum 1 oktober dat we weer beginnen met groter kap-werk op de Hooge Nesse. O.a. gaan we in de rietvlakte bomen verwijderen om deze open te houden waardoor riet gebonden vogels meer kansen krijgen.

Een welkome verassing was de aanwezigheid van een velduil die zicht ophield in het riet.

Afgelopen zaterdag was er t.g.v. de Dag van de Duurzaamheid de duurzaamheidsmarkt in Winkelcentrum Walburg. Een geslaagde dag met veel publiek en we hebben veel vragen kunnen beantwoorden en ook kregen van verschillende mensen gegevens door omtrent verblijfplaatsen van gierzwaluwen, een torenvalk nest enz. Al deze gegevens kunnen van tot nut zijn voor het behoud van de natuur in de Zwijndrechtse Waard.

Verschillende personen hebben zich ook ingeschreven op de nieuwsbrief. Inmiddels is dit nu de kortste lijn geworden voor communiceren (en de website!)

Komende tijd gaan we nadenken en beginnen aan de inrichting van de vleermuizenkelder tevens het vullen van de gaten in de oeverzwaluwenwand. We twijfelen of het geleverde
materiaal van de aannemer wel geschikt is.

Ook hebben we het programma voor de komende weken hieronder vermeld. Kom gerust eens langs om één van de activiteiten mee te maken.

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hieronder.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2017 no 27 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.