Nieuwsbrief no 31 van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2017 no 31 Ron Stevense
Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  e e n en d e r t i g s t e van dit jaar. Ron Stevense weet van geen ophouden. Lees hier zijn laatste column: 

De eer gaat deze week naar Iwan, die een mooie presentatie gaf over bijen en de bedreigingen die er zijn. Een film gaf duidelijk de oorzaken aan. We mochten ook niet klagen over de opkomst: een goed gevulde zaal met zeer geïnteresseerde belangstellenden.

Het Waalpad in Heerjansdam gaat steeds meer de oorspronkelijke vorm aannemen zoals jaren geleden bedoeld. We moeten nog steeds afwachten wat er gaat gebeuren met de bomen en hebben daar binnenkort meer zicht op. Deze maand staat er een afspraak met de Gemeente Zwijndrecht gepland en hopen daar op meer duidelijkheid.
De nu geplande werkzaamheden met onze vrijwilligers staan los van die bomenkap. 

Misschien wat vroeg, maar in januari is de tuinvogel-telling weer in aantocht. We gaan proberen een info avond te organiseren in het Weetpunt om meer mensen bekend te maken wat voor vogel ze bij deze telling kunnen zien/verwachten.
Binnenkort is er meer over te vertellen. Voor de foto liefhebbers is er binnenkort in Antwerpen een fototentoonstelling LOWLAND PHOTO FESTIVAL met toonaangevende verkoop fotografen en een aantal kramen voor de fotograaf. Zelf ben ik er reeds eerder geweest en ben altijd weer verbaasd wat voor schitterende foto’s worden gemaakt over de natuur.

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hieronder.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. nieuwsbrief 2017 no 31 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.