Nieuwsbrief 2017-11 Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland

logo natuur en milieu federatie

Op de 30ste november ontving ik van onze secretaris de nieuwsbrief van de Milieu Federatie Zuid-Holland. Altijd aardig om te lezen en wellicht wilt u er iets mee te doen.. …. Hieronder het begin, maar als u klikt op het logo of de afbeelding leest u ‘m in uw browser. Alle andere onderwerpen in die brief zijn dan ook aan te klikken.

Blog: Kolen en ketenverantwoordelijkheid.
29 november 2017 

De haven van Rotterdam herbergt de grootste kolenoverslag van Europa. De haven van Amsterdam is de tweede kolenhaven van Europa. Daarmee is Nederland de grootste kolenboer van Europa. In 2016 waren beide havens goed voor de overslag van 44,7 miljoen ton kolen. Uitfasering van kolen is cruciaal om de klimaatdoelen van Parijs te kunnen halen. 33% van onze stroomproductie komt van kolencentrales. De totale Nederlandse stroomproductie nam in 2016 met bijna 5 miljard kWh toe tot 115 miljard kWh. Hiervan werd 37 miljard kWh opgewekt uit steenkool. In 2011 werd er nog maar 21 miljard kWh opgewekt met kolen. De productie van elektriciteit uit steenkool bereikte in 2015 het hoogste niveau sinds 1990.

roodborst

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.