Nieuwsbrief no 34 van de Flora & Fauna Werkgroep Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2017 no 34 Ron Stevense Kaart c

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  v i e r en d e r t i g s t e van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier zijn laatste column: 

Een watermassa komt ons land binnen vanwege de vele sneeuw en regen. Dé fotoreportage op de foto pagina is gemaakt in de Biesbosch waar de gebieden zoals de Noordwaard nu onder water lopen. Nieuwsgierig ben ik wat dit voor effect heeft op de natuur in komende periodes.

Het is dan diezelfde oorzaak dat we als werkgroep een dag niet konden werken. IJzige kou met regen belette ons het werk te doen wat gepand was.

Ook heb ik een foto geplaatst van het te bouwen bezoekerscentrum. Een gebouw dat energie neutraal wordt. Hopelijk worden alle hindernissen snel opgelost en kunnen we gaan we gaan beginnen met bouwen.

Dit is de laatste nieuwsbrief van dit jaar, een jaar waar we positief op terug kunnen kijken. Voor mij is de inzet van alle vrijwilligers die dit werk mogelijk hebben gemaakt bijzonder
geweest. Het vele werk dat is verzet: de tellingen van vogels en onderhoud van de Hooge Nesse Veerplaat en Waalpad zijn activiteiten waar we trots op kunnen zijn. Ook zijn we dankbaar voor het kunnen aanschaffen van vele materialen waar we een jaar geleden nooit aan gedacht hebben dat dit mogelijk was. Dank aan de gevers.

Al met al we gaan een nieuw jaar tegemoet met nieuwe positieve energie.

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hieronder.

ook interessant: de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2017 no 34 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.