Nieuwsbrief no 1 van de Flora & Fauna Werkgroep Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2018 no 01 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  e e r s t e van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier zijn laatste column: 

Het laatste vuurwerk is de lucht in geknald (of met water onschadelijk gemaakt), alle oliebollen zijn achter de kiezen en de kerstboom is de deur uit. De feestdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is alweer een paar dagen oud. Ben jij dit jaar ook met goede voornemens begonnen? Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Melden zich in januari aan voor de sportschool, gaan op dieet,
stoppen met roken of proberen af te kicken van hun smartphonegebruik (er schijnt daar een handige app voor te zijn!). Dus daarom heb ik dit jaar maar geen voornemen uitgesproken. Jij wel?

Soms maak je weleens een fout in tijdberekening (zal de leeftijd zijn) Bij het nakijken in het archief blijkt dat we het zesde jaar ingaan met deze nieuwsbrief. In het begin beperkt nieuws, inmiddels wat uitgebreider. Dus vandaar dat er  jaargang 6 boven de nieuwsbrief komt te staan.

Een ander misverstand wil ik graag uit de weg helpen. Soms denkt men dat het verharde pad naar de werkplaats op de Hooge Nesse voor ons als werkgroep is aangelegd.
Dat is niet de waarheid. Het pad is aangelegd voor het Waterschap om het beheer van de watergangen te verrichten. Het oude pad werd steeds kapotgereden door de zware machines en was dit dus de oplossing.

Hoe gek de natuur op het huidige weer reageert, blijkt wel weer dat in mijn tuin waar de Rozen bloeien.

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hieronder.

ook interessant: de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 01 Ron Stevense

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.