Nieuwsbrief no 3 van de werkgroep Flora en Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2018 no 03 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De d e r d e van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

A.s. zaterdag is er de jaarlijkse ganzentocht en we hopen op een goede opkomst en mooi weer. We zoeken de gebieden die bekend en soms onbekend zijn. Zoals verleden jaar langs het Hollandsdiep wat een succes bleek wat betreft het aantal vogels.

Een week in Limburg geweest op familiebezoek en weer een voor mij nieuw natuurgebied bezocht. Ik was in de Eijsder Beemden, een gebied dat zeker de moeite waard is.
Het is een gebied aan de Maas waarmee het in verbinding staat en het hoge water was ook hier zichtbaar.

Laatst zag ik op de Duitse televisie een onderzoeksprogramma dat aandacht besteedde aan het eten van Ortolaan in restaurants in Frankrijk. Het verbaasde me dat er zoveel illegale vangkooien waren, maar ook restaurants die het serveren. Argument: ‘de ortolaan smaakt vanwege zijn vetlaagje lekker’ vertelde een kok . Het programma toonde deze wantoestanden aan en ging op pad met mensen die jacht maken op de vangkooien
die in het programma ook werden gevonden, waarna de politie werd ingeschakeld.

Soms zijn er situaties waar je niet van op de hoogte bent! Storm, hoogwater, regen alles wat aan extremen mogelijk is, hebben we gehad. In Zwijndrecht zijn vele bomen
omgewaaid en zo ook in onze natuurgebieden. Op de Hooge Nesse zullen we bomen die omgewaaid zijn en geen kwaad kunnen, laten liggen zoals deze zijn gevallen.

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hierboven.

ook interessant: de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 03 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.