Nieuwsbrief no 6 van de werkgroep Flora en Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2018 no 06 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  z e s d e  van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Het is altijd een kunst om het weer te voorspellen voor de komende werkdag, maar steeds weer blijkt dat het haast niet mogelijk is dit te doen. Belangrijk is dat de juiste kleding
wordt gedragen. Zeker de jassen die we nu hebben zijn zeer geschikt zeker tegen wind en koud weer. Als we bekijken hoeveel maal we moesten stoppen is dat zeer weinig de
afgelopen jaren. Dit is de reden dat het ALTIJD door gaat.

Voorop staat: veiligheid voor alles.

Heeft u een Vijver? Lees dan zeker het artikel over wat u kunt doen om de al aanwezige amfibieën te redden. Merkwaardig: de Mussen verdwenen bij mijn voertafel toen de vorst verscheen. Van 30-50 zijn er nu hoogstens tien. Wel heb ik zaad, pinda’s, vet e.d.
Wel komen er meer vinken, roodborstjes, merels (pakken de bessen van de meidoorn) tortelduiven enz. naar de voertafel.
Zo blijkt maar weer dat mussen geen dankbaar volkje zijn. 

Op 14 maart hebben we een presentatie over de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Vertel het door! Iedereen is welkom. Het wordt zeker een interessante avond.

Ook is de vorst zichtbaar in de tuin, reeds uitgekomen krokussen en sneeuwklokjes staan nu in de parkeer stand en  ik ben benieuwd wat er na de vorst gebeurt. Bloeien deze dan alsnog?

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hierboven.

ook interessant: de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 06 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.