Nieuwsbrief no 9 van de werkgroep Flora en Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2018 no 09 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  N E G E N D E   van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Bent u rekeninghouder van de Rabobank? Steunt u dan de Stichting Natuur & Landschap –  Zwijndrechtse Waard met de RABObank Clubkas campagne. Lees het bericht en stem.

Al het hout dat op de Hooge Nesse vrijkomt door bomen om te zagen, verspreiden we in het bos gedeelte. Dit doen we om het hout een tweede leven te gaven. Na een jaar is het meeste begroeid met mossen en de nodige paddenstoelen komen tevoorschijn, dan ook de nodige insecten.

Ook vogels bouwen hun nesten op de plaatsen waar we er takken rillen van gemaakt hebben. Dus alles heeft zijn doel met de werkzaamheden die we verrichten. Lees het artikel hierover. Geniet van de vele vogelgeluiden, want het voorjaar komt er aan. Het is weer genieten om buiten te zijn. We  zullen weer de nodige excursies organiseren en in de nieuwsbrief vermelden, dus loop eens mee!

Deze column is niet om kritisch te gaan doen, maar soms verbaast het me hoe we als mens reageren. Ook ik geef geen mening (voorzichtig als ik ben) maar we zien acties om herten en koeien te voeren, we willen de zeehonden een crèche geven voor een veilige jeugd om ze dan weer los te laten. Maar dan lees ik tot mijn verbazing dat bij de terugkeer van de wolf ineens een persbericht verschijnt dat alle in Nederland loslopende wolven moeten worden afgeschoten. Terugkeer van de wolf en schieten! Dan vraag ik mij af: “wat is dierenliefde?” Ook komt de de Lynx eraan en is de wilde kat al aanwezig en dan ook nog de Goudjakhals in opmars. Gaan we nu beheren of alleen afschieten alles wat niet lief lijkt?

Weten we nog wat natuurlijk evenwicht is?

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hierboven.

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
en vanaf april 2018:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna – ZW voor het WAALPAD.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 09 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.