Taart en Japans Knoopkruid op de Hooge Nesse… huh?

Nadat de leerlingen van het Technasium van het Walburg College acht weken terug de  opdracht van het bestuur HNV hadden gekregen om uit te zoeken hoe het Japans Knoopkruid op de Hooge Nesse bestreden kan worden, was het vandaag tijd voor de eindpresentatie van hun onderzoeken.

Hans Bakker en Jan Huisman waren uitgenodigd om de presentaties bij te wonen. En natuurlijk om er vragen over te stellen aan de leerlingen. Uit het totaal van 14 !! presentaties kwam opnieuw naar voren, dat het een bijna niet te bestrijden woekeraar is.

De oplossingen werden gezocht in afdekken, verhitten, kneuzen, bevriezen, begrazen, maar er is niet een ‘meest belovende methode’ gevonden.

Één variant is wel het vermelden extra waard. Knoopkruid kan goed gebruikt worden voor de vulling van een taart! En we waren het er allemaal over eens dat het een heel smakelijke taart was geworden. Toch een baanbrekende methode?

Jan Huisman.

DSC_0157 1 DSC_0155 (2)

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.