Nieuwsbrief no 12 van de werkgroep Flora en Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2018 no 12 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  T W A A L F D E   van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

We hebben een nieuwe opslag erbij voor de werkgroep natuuronderhoud. Verderop staat meer beschreven.
De Devel is nog steeds een veel besproken onderwerp na de verkoop daarvan. We hopen dat er z.s.m. meer duidelijkheid komt. A.s. dinsdag houden we een excursie ernaartoe om meer inzicht te krijgen in wat daar leeft en de waarde daarvan.
De aanwezigheid van bunzing, hermelijn en wezel was op de Hooge Nesse al gezien, maar nu hebben we een (gave) dode wezel gevonden. Helaas weten we niet wat de oorzaak is (zie foto).
Deze week is ook de opening van de oeverzwaluwenwand door de kleinzoon van Johan Prins. Deze persoon was de eerste die het idee had een oeverzwaluwen te bouwen op de Hooge Nesse (rond 1990) Helaas heeft Johan dit niet meer mogen meemaken. Dit is de reden dat wij uit eerbetoon de wand “Johan Prins oeverzwaluwen wand ” genoemd hebben.
Afgelopen zaterdag mocht ik uitleggen bij de Atos radio wat een oeverzwaluwen wand en vleermuizen verblijf is. Dat was leuk. Luister terug….
Het voorjaar is begonnen vogels broeden planten bloeien en de temperatuur gaat omhoog. Heeft u wetenswaardigheden? Meld deze dan eens; ook foto’s blijven welkom!

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hierboven.

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
en vanaf april 2018:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna – ZW voor het WAALPAD.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 12 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.