Nieuwsbrief no 13 van de werkgroep Flora en Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2018 no 13 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  D E R T I E N D E   van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Het zijn bewogen tijden in de Zwijndrechts Waard. De verkoop van de Devel houdt de gemoederen goed bezig en we zijn benieuwd wat voor oplossingen er zijn en wat de toekomst brengt. 
We zijn met een aantal mensen kort wezen kijken en inventariseerden wat leeft. Dan blijkt dat de rietkragen breder waren dan we dachten en dat we veel vogelsoorten konden waarnemen. Koploper was de kleine karekiet maar ook de cettiszanger liet zich horen.

De mishandeling van de Boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) van Staatbosbeheer is bij ons hard aangekomen. Je verwacht niet dat dit zo kan escaleren, dat iemand die zijn werk doet, zo belaagd wordt. We wensen hem beterschap toe.

Positiever is de opening van de oeverzwaluwenwand / het vleermuizen verblijf. We kunnen nu de rust creëren die onze gevleugelde gasten nodig hebben. Om te voorkomen dat mensen ongewenst er naar toe lopen hebben we een hek gemaakt en zullen nog een bord gaan plaatsen met de nodige voorlichting. Het was mooi dat bij de opening de opkomst zo groot was.

Verschillende bekenden van Johan Prins die graag bij de opening van de zwaluwen wand wilden zijn, zijn gekomen. Lees verder de persberichten in deze nieuwsbrief.

Al fietsend door Zwijndrecht probeer ik te signaleren wat er zo groeit en bloeit. Opvallend was dat in de industrie gebied langs de spoorbaan zoveel leuke planten staan. Ik hoop dat de maaimachine weer niet te snel toeslaat. Ook de dijken van het Waterschap hebben een mooie aanblik, hopen dat het zo blijft….

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hierboven / hieronder.

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
en vanaf april 2018:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna – ZW voor het WAALPAD.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 13 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.