Nieuwsbrief no 14 van de werkgroep Flora en Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2018 no 14 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  V E E R T I E N D E   van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Deze lente zit het weer zeker niet tegen. Water en zon doen de vegetatie goed groeien en soms krijgen de grassen de overhand op de mooie plekken. Zo ook bij de orchideeën op
plaatsen waar ik de afgelopen tijd was, stonden orchideeën in het hoge gras haast onzichtbaar. Nu afwachten wat de vlinders de komende tijd gaaan doen. Ik ben benieuwd.

Ga eens mee met een excursie! Zie overzicht. Het is even stil rond de “Devel verkoop” al heeft de gemeenteraad wel een toezegging gedaan dat het “groen” blijft. We wachten af. Zie persbericht.

De komende tijd zullen we langzamerhand de nieuwe opslagruimte inrichten door materiaal/voorraad van de Hooge Nesse over te brengen. We hopen zo meer overzicht en ruimte te creëren op de Hooge Nesse. Ook kunnen we nu wat meer wensen laten uitkomen door nieuw aanschaffen van materialen. Om nieuw materiaal te kunnen aanschaffen willen we gaan proberen het beoogde geld bijen te brengen met een crowdfunding actie. We denken erover welke methodes ervoor zijn. Ideeën welkom.

Binnenkort beginnen we weer met de inrichting van ‘t Weetpunt met wat nieuwe aanvullingen en een presentatie over groene daken. Dit naar aanleiding van het voornemen van de gemeente Zwijndrecht een campagne te starten om groene daken te promoten.

Wij willen ook een verbinding maken met bijen, insecten e.d. Heeft u ideeën of materiaal? 
Geef het dan door.

m.a.w.: Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik hier om die laatste helemaal te lezen. Of op de afbeelding hierboven / hieronder.

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
en vanaf april 2018:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna – ZW voor het WAALPAD.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 14 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.