Nieuwsbrief no 23 van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2018 no 23 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De   D R I E E N T W I N T I G S T E  van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Door onverwachte omstandigheden is de lezing van Jacques van de Neut verplaatst naar 9 oktober. De lezing Huib van de Kam komt te vervallen. Dit betekent dat er dinsdag 11 september geen activiteit is.

Het is zover: het hek is geplaatst op de Hooge Nesse om het bouwterrein af te schermen. De bouw kan gaan beginnen. Na vele malen uitstellen en andere perikelen, kunnen we nu
uitzien naar wat er komen gaat…

Inmiddels is het maai seizoen begonnen en gaan we weer vele velden maaien. We hopen dat het weer mee zit. We zullen alles gefaseerd maaien en zullen dus altijd plekken die niet
gemaaid worden, blijven staan.

De eerste exemplaren van het groeiboek worden gekopieerd en zullen worden uitgereikt aan degenen die werkzaam zijn op of ander belangen hebben bij de Hooge Nesse. Anderen zullen deze digitaal toegestuurd krijgen. Wilt u deze wel op papier ontvangen, dan zullen wij u de kostprijs berekenen.

Zoals te zien is het excursie- en activiteitenrooster gewijzigd. We werken er aan dit beter te maken. Helaas werkt het sorteersysteem nog niet goed en staan de datums nog niet in
goede volgorde…

We zijn bezig om van de “Nationale Natuurwerkdag” een “complete” dag te maken met diverse activiteiten. Meld u zich aan als u wilt meewerken. En ja, kom eens kijken bij de vogeltelling tijdens de vogeltrek. Ik zal een kaartje plaatsten waar we staan.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 23 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Vogelwerkgroep, WG Natuuronderhoud. Bookmark de permalink.