Nieuwsbrief no 25 van de WG Flora & Fauna

nieuwsbrief 2018 no 25 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De   V I J F E N T W I N T I G S T E  van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

24 september was het zover de eerste steen, sorry de eerste vloerplaat is gelegd op de Hooge Nesse voor de bouw van een bezoekerscentrum. We zien uit naar wat komen gaat en dat de bouw voorspoedig mag verlopen. Voor een kort verslag, klik hier.

Dag van de Duurzaamheid in winkelcentrum Walburg. Zaterdag 13 oktober 2018 organiseert de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard samen met
de gemeente Zwijndrecht voor de zevende keer de Dag van de Duurzaamheid in Zwijndrecht. Dit is jaar is de duurzaamheidsmarkt wederom in winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. Vanwege de verbouwingsactiviteiten kunnen we terecht in het pand van de KIJKSHOP. 

De dag staat in het teken van onze leefomgeving, ons klimaat, duurzame energie, biodiversiteit, hergebruik van materialen, groen, afval en alles wat te maken heeft
met duurzaamheid. Bedrijven en organisaties die werkzaam zijn op het gebied van duurzaamheid zijn aanwezig op deze dag.

Het is mooi weer en we maaien wat af en soms vinden we een mysterieus vat. Wij komen er niet aan. SBB laat dit uitgraven en ophalen. 

Binnenkort is het weer zover: Euro Birdwatch vogeltrektelling. Het is op de bekende plaats op het Borgmanpad op de hoek ingang Hooge Nesse. Gegevens volgen nog. Doe ook een eens een keer mee of kom kijken hoe dit in zijn werk gaat.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 25 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.