Spindotter

spindotter 3 spindotter 2

Zo beginnen de verhalen in de “Spindotter” de nieuwsbrief van de IVN afdeling Dordrecht:

“Het lijkt erop dat het klimaat nu echt waarneembaar verandert. Extreme hitte, zware regenval en storm zijn signalen van de verandering. Het planten van veel bomen en struiken kan de temperatuur vooral in steden wat temperen.

Inmiddels zijn ere en paar stevige buien gevallen en blijkt hoe veerkrachtig de natuur is. Het dorre gras wordt weer wat groener en verschillende struiken die hun blad al hadden laten vallen beginnen weer uit te lopen. Deze planten kunnen dat waarschijnlijk wel één of een paar jaar verdragen maar ongetwijfeld is ere en punt waarop deze planten het niet meer volhouden. Het wat koelere en natte herfstseizoen nadert. Dit zorgt ongetwijfeld weer voor mooie waarnemingen in de natuur. We zijn dan de voor de natuur zware zomer waarschijnlijk snel vergeten. Zeker wanneer we kunnen genieten van de kleurige bessen, vruchten en mooie paddenstoelen.”

Nieuwsgierig naar meer? Klik dan op één van de afbeeldingen.

 

spindotter 1

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.