Nieuwsbrief no 26 WG Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2018 no 26 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De   Z E S E N T W I N T I G S T E  van dit jaar. Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Dinsdag avond is er een lezing van Jacques van de Neut over de Biesbosch. Zie de activiteiten lijst.

Ook is aanstaande zaterdag de Duurzaamheidsmarkt, t.g.v. de Dag van de Duurzaamheid. De stichting heeft de organisatie maar is ook aanwezig met een stand. Even langskomen, voormalig pand van de KIJKSHOP.

Het echte natuur-genieten kreeg ik na mijn pensioen, zoals bij zovelen, een stevige impuls. Er was opeens tijd voor meer algemene bestuurlijke functies op gebieden die mijn interesse hadden: naast natuur en landschap heb ik ook fotografie als hobby Door actief te worden binnen o.a. Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard en de Stichting Hooge Nesse. Daar eindigt het dikwijls niet:  vele onderwerpen komen inmiddels op mijn pad. Op de Hooge Nesse wist ik de tijd achter de geraniums aardig te beperken.
Dus voor sommigen die aan mij vroegen: “wat doe je als je AOW krijgt?” Ik hoop dat dit duidelijk is. Bij mijn werkgever had ik snipperdagen en nu……………

Dit gegeven geldt ook voor vele andere vrijwilligers in onze groep. Belangrijkste is dat we
leuk vinden. De komende weken zijn er aardig wat activiteiten: Dag van de Duurzaamheid, Nacht van de Nacht, in november een lezing over insecten. Het leukste is als u komt en  ons steunt in die activiteiten.

De Euro Birdwatch telling is apart bijgevoegd.

euro birdwatch Hooge Nesse 2018

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 26 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.