Nieuwsbrief no 32 WG Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2018 no 32 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De   T W E E E N D E R T I G S T E  van dit jaar! Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

In ‘t Weetpunt is nu de expositie “van de regen in de drup” te zien; tevens is de winkel van Gremia geopend. Met kerstdecoraties. Kom gerust kijken!

Ik kon het niet laten om tijdens een tocht naar oosten van het land enkele kilometers om te rijden voor een bezoek aan de notenkraker.  Lees verderop; ook heb ik wat foto’s geplaatst.

Woensdag gaan we werken met de (pas) aangeschafte “bandhooier”. Dit apparaat zal ons veel werk uit de handen kunnen nemen. Hooi verzamelen wordt alleen nog maar plezieriger.

Per week komen vele e-mails binnen omtrent jacht, beleid, visies van de gemeente zoals Zwijndrecht natuurvisie, bomenplan van Hendrik Ido Ambacht en nog veel meer.

Mocht u dit willen hebben, dan kan ik dat altijd aan u toesturen. Soms meld ik wat in de nieuwsbrief zoals de smienten jacht en blauwgroene leefomgeving van de provincie. Die zijn in deze nieuwsbrief opgenomen.

Wat betreft het groenbeleid van de Gemeente Zwijndrecht zullen we doorlezen en eventueel commentaar erop geven. (Voor 14 januari moet dit gebeurd zijn).

Het invoeren mede op verzoek van diverse werkgroepleden van het pasje op de Hooge Nesse is geregeld. Ik hoop a.s. woensdag deze passen mee te nemen. Dit betekent dat er
door de werkers op de fiets mag worden gereden en buiten het pad mag worden getreden zonder in overtreding te zijn.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 32 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Vogelwerkgroep, WG Flora & Fauna, WG Natuuronderhoud. Bookmark de permalink.