Nieuwsbrief no 33 WG Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

2018 kerstkaart WG F&F - ZW nieuwsbrief 2018 no 33 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De   D R I E E N D E R T I G S T E  van dit jaar! Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Het is weer de laatste nieuwsbrief van 2018. De tijd gaat snel en we zijn weer bezig met planningen voor 2019. Een uitgebreid excursierooster is in de maak. Nog een paar gesprekken met personen die dit willen gaan doen.

Ook contacten met organisaties en andere partijen die in de Zwijndrechtse Waard bezig zijn met natuur zijn belangrijk, We zijn dan ook bezig dit zo te organiseren dat we elkaar kunnen versterken. Zelfs met partijen die voor sommige moeilijk liggen, zoals de FBE hebben we inmiddels contacten. Overleg is nu eenmaal het middel om het doel van een gezonde natuur te bereiken.

In de nieuwsbrief zullen we een stukje plaatsen dat geschreven is door Cornelis Fokker over de natuur in de Zwijndrechtse Waard. We zijn blij dat we dit mogen plaatsen en een welkome aanvulling van de nieuwsbrief.

Een ander activiteit(en) die we in de nieuwsbrief gaan melden, zijn die van de educatieve werkgroep van Lidy van der Lans. Voortaan zullen we in het activiteitenrooster ook de kinderactiviteiten gaan vermelden. Ook lezers van deze nieuwsbrief hebben (klein)kinderen.

Heeft u vragen? – dan kunt u terecht bij de email die bij de activiteit staat vermeld. Deze week is het deltaplan van de biodiversiteit voor Nederland gepresenteerd. We zullen daar zeker de komende tijd meer aandacht aan besteden. Het is belangrijk dat er een herstel plaats vindt waar veel partijen aan mee werken.

Rest mij te zeggen een gelukkig kerstfeest en een goed nieuwjaar tot ziens tot 2019 waarin we jaargang 7 beginnen.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2018 no 33 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.