Nieuwsbrief no 1 WG Flora & Fauna – Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 01 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De   E E R S T E  van dit jaar! Ron Stevense stelde die weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Het nieuwe jaar is weer begonnen, alle beste wensen zijn inmiddels rondgegaan.
Soms heb je weleens van die vragen: wie de verliezers zijn met vuurwerk ? Bij mijn voedertafel waren ineens alle mussen verdwenen en waar hebben die een vuurwerkvrij
gebied?

Van verschillende personen kreeg ik te horen dat zelfs natuurgebieden niet gevrijwaard waren van vuurwerk. Een wandelaar vertelde mij dat in het Develbos en de
Veerplaat niet te wandelen viel vanwege het vele vuurwerk. Nou ja, de rust is teruggekeerd. Tot volgend jaar.

Begin februari hebben we de jaarvergadering van de Flora en Fauna werkgroep. We gaan daar terugkijken en vooruitblikken op wat ons te wachten staat. Heeft u ook iets van
belang voor deze avond? Meld mij dit dan.

In deze nieuwsbrief vindt u een petitie die u kunt tekenen om de jacht op weidevogels in Frankrijk te stoppen. Wij stoppen veel energie en geld om deze vogels te behouden, even verderop worden ze neergeschoten. Dit moet gestopt worden.

De komedie tijd zal ik verschillende excursies en presentaties bekend maken. Wilt u iets doe?n heeft u ideeën? Die zijn altijd welkom. Verschillende activiteiten zijn al bekend en er wordt een datum bij gezocht.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 01 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Vogelwerkgroep, WG Flora & Fauna, WG Natuuronderhoud. Bookmark de permalink.