Nieuwsbrief no 2 WG Flora & Fauna – Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 02 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De   T W E E D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

De geplande vogelwintertocht (of ganzentocht) zoals in voorgaande nieuwsbrief gemeld, gaat niet door. Helaas kan ik de komende tijd in de maand februari geen zaterdag vrijmaken. De aannemer gaat aan de gang bij mij thuis en andere (natuur)afspraken maken de agenda meer dan vol. Omdat sommigen ook op een doordeweekse dag kunnen, zal ik kijken of er nog een andere dag te vinden is.

In de krant de Kombinatie van Hendrik Ido Ambacht staan regelmatig stukje over vogels van Cornelis Fokker. Omdat deze niet in de Zwijndrechtse editie staan, heb ik Cornelis gevraagd die stukjes naar mij te sturen, zodat ik deze in de nieuwsbrief kan plaatsen. Ik hier blij mee en vind het een welkome aanvulling.

Zoals gemerkt, melden we steeds andere activiteiten van de Stichting in deze nieuwsbrief. Zie je nou een activiteit waarvan je denkt: ‘Hé, dat is wat voor een bekende van mij’, geef dit dan door.

De gemeente Zwijndrecht is bezig met een nieuwe groen-visie en hier praten wij als Stichting ook in mee. We hopen hiermee vooral een natuur- en insectenvriendelijk beleid te bereiken.

Meepraten is een weg van de lange adem en soms denk ik weleens: ‘moet ik dit doen?’ Maar ja niets doen, heeft ook gevolgen. Maar niets is exclusief voor mij – u kunt ook meedoen. Er zijn veel mogelijkheden die bij u kunnen passen.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 02 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.