tuinvogeltelling 2019, 25 – 26 – 27 januari

tuinvogeltelling 2019 c

Hoe werkt het ?

[Klik op een van de afbeeldingen om direct naar de website van De Nationale Tuinvogeltelling te gaan…]

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig!

Uw vogels tellen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel op vrijdag 25, zaterdag 26 of zondag 27 januari 2019 een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee. 
    Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen op een moment dat hen schikt.
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
  3. Uw telling geeft u op vrijdag 25, zaterdag 26 of zondag 27 januari 2019 gemakkelijk door via de app Tuinvogels of via deze website. Vanaf vrijdagochtend 8.30 uur staat het telformulier voor u klaar. Het wijst zich vanzelf!tuinvogeltelling 2019

tuinvogeltelling 2016

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Vogelwerkgroep. Bookmark de permalink.