nieuwsbrief no 3 WG Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 03 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  D E R D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Helaas kon ik vanwege een grote verbouwing de laatste tijd niet veel het huis uit en heb dus geen mooie plaatjes kunnen schieten van het sneeuwlandschap. De aannemer is nu weg en we pakken de draad weer op.

Binnenkort is het jaarverslag 2018 klaar en zal gepresenteerd worden op de jaarvergadering. De resultaten zijn best om trots op te zijn.

Veel Stichting nieuws! Lees vooral de RABO-clubkas campagne, hier kunnen we een financiële bijdrage mee krijgen. Bent u Raboklant stem dan mee!

Ook hebben we het mooie AD-verslag van het gebouw op de Hooge Nesse… een welkome positieve bijdrage voor het bouwproject.

Goed nieuws! De vouchers aanvraag bij de ‘Groene Motor’ zijn allebei gehonoreerd. We kunnen nu een bosmaaier aanschaffen en de bijhorende cursus geven aan ongeveer 8 personen. Deze cursus is bestemd voor vrijwilligers van de Hooge Nesse / Veerplaat.

We kunnen er nog een aanvragen en die gaat dan dienen voor een ecologisch onderzoek op de Hooge Nesse. Als deze positief is, dan zullen we dat zeker melden.

Soms krijg ik de vraag of de nieuwsbrief alleen voor leden is. Nee, iedereen kan deze nieuwsbrief krijgen. Dus als men geïnteresseerd is: één mailtje en het komt in orde. Hoe meer mensen van de natuur weten hoe beter. Dus als u iemand weet, geef het door.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 03 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.