nieuwsbrief no 4 WG Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 04 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  V I E R D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

12 februari is er de jaarvergadering van de “Flora en Fauna werkgroep” in het Weetpunt. Iedereen is welkom. Ook als u geen lid bent of betrokken bij deze groep. Maar u wilt weten wat wij zoal doen, dan bent u welkom. De tijden staan in het activiteiten rooster. Ook zal er een gast zijn, Sander Elzerman van de natuurvereniging IJsselmonde die onze samenwerking uitlegt en waar we elkaar aanvullen.

Gemiva is een instelling die mensen met een beperking de mogelijkheid geeft hun creativiteit te uiten. Deze artikelen worden al in de winkel van Dordrecht verkocht maar nu is er ook in ‘t Weetpunt een winkeltje waar u de artikelen kunt kopen. Leuke cadeaus en vogelhuisjes enz. De collectie is in opbouw, dus er is steeds wat nieuws.

Er is een afspraak gemaakt met Hans Verruijt die zicht verdiept heeft in voedsel uit de natuur. Er zullen dit jaar twee zogenaamde foodwalks gehouden worden, waarvan de eerste datum al in de activiteiten lijst staat. Wil u eten uit de natuur of meer weten – doe dan mee.

Het artikel dood doet leven was zichtbaar op de Hooge Nesse. Daar lag een dode haas en er was goed te zien dat de buizerds ervan gebruik maken en zelfs een ruigpoot-buizerd haalde er zijn maal op.

Kent u het verhaal van de kat en de muis? Nou ik wel. Neem ik verschillende maatregelen om katten uit de tuin te weren, maken de muizen er misbruik van. Een ware muizenplaag rondom en op de voederplaatsen als gevolg. Sorry, toch maar even de deur opengezet voor katten.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 04 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.