nieuwsbrief no 7 WG Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 07 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  Z E V E N D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Laatst kwam iemand naar me toe met een uilenbal met daarbij de vraag ‘wat voor resten zitten hierin?’  Na een bestudering bleek dit een vleermuis te zijn. Veel mensen weten niet dat uilen ook vleermuizen eten. Verderop een artikel.

Meestal houd ik mij nogal neutraal in de nieuwsbrief over bepaalde onderwerpen. Zoals nu over de jacht en verkiezingen. Op blz. 15 staat een artikel geheten “afschieten dat wild”. Mijns inziens interessant om te lezen. We leven in een maatschappij waarin sociale media
communicatie misbruikt wordt voor eigen doeleinden.

De wolf is nog niet gezien,  o ja een drol gevonden…. Of er werd al gezegd ‘afschieten dat beest’. Het meest frappante vond ik wel dat de eigenaar van de Hooge Veluwe geen wolf wil, omdat anders de moeflons verdwijnen. Hij vergat te zeggen dat er elke jaar een flink aantal wordt afgeschoten en als de wolf komt, dat niet meer nodig is……..

Rabobank Actie! Geef het door! Het kan de stichting helpen aan geld voor projecten. Lees verderop.

Helaas is het Waalpad een zorg waar we niet zo blij mee zijn. Vrijwilligers zijn ontmoedigd:  In april als de ijsbaan leeggelopen is, bekijken of we de rest van het Waalpad nog moeten aanpakken.

Het positieve is dat we weer materiaal kunnen aanschaffen na alle ellende van de diefstal.
Deze week zullen we daar mee beginnen

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 07 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.