nieuwsbrief no 9 WG Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 09 Ron Stevense 

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  N E G E N D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Eerste tjiftjaf gehoord. Hét startschot voor de lente. Hoor je ze al? De eerste tjiftjaf van het jaar? Ze zijn er namelijk al. Plots zaten ze overal hun liedje te zingen. Een tjiftjaf is heel makkelijk te herkennen aan zijn zang, ook voor iedereen die nog nooit naar een vogel heeft geluisterd. Hij roept namelijk: tjíp-tjap-tjíp-tjap-tjíp-tjap. Houd je oren open, dan hoor je ze vast ook al bij jou in de buurt. Zelf in de tuin midden in Zwijndrecht hoor je ze. Nu is het wachten op vele andere soorten.

Financieel hebben we een groot gat te dichten een dat kan door mee te doen aan de Rabo Clubactie. Bent u Raboklant? – lees dan verderop hoe u mee kunt doen. U helpt ons ermee.

Kinderfeestjes vieren. Lees de folder die in deze nieuwsbrief staat afgebeeld.

Gelukkig zijn we weer op strekte met ons materiaal. De inrichting van ons nieuw onderkomen vordert. Jaap is hard aan het timmeren en alles krijgt weer zijn eigen plek. Het enige is dat we nog vorm moeten geven aan waar ons te verzamelen.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 09 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, WG Flora & Fauna, WG Natuuronderhoud. Bookmark de permalink.