nieuwsbrief no 10 WG Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 10 Ron Stevense 

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  T I E N D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die, zoals gebruikelijk weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Helaas hebben we door verschillende omstandigheden de excursie Foodwalk moeten verplaatsen naar een latere datum. Het heeft wel het voordeel dat er meer geschikte voedselplanten beschikbaar zijn. Het blijft een excursie die zeker de moeite waard is.

Vrijwilligers kunnen weer de vrijwilligers-pas aanvragen. De leden van deze stichting krijgen een aparte mail waarin hoe men zich kan aanmelden.

Ook komt de vrijwilligers dag van de groene motor eraan:  de datum en gegevens zullen in de excursie pagina vermeld worden.

Het voorjaar is weer begonnen; warme en koude dagen wisselen af. Veel vogels zijn hun broedplaatsen aan het zoeken. Opvallend is dat er nog steeds zoveel bomen en struiken worden gekapt in het landschap door verschillende eigenaren. Was eens de 1 maart grens een datum waar je rekening mee houdt dat er niet meer gekapt werd en als het nodig is werd er gecontroleerd of geen belemmeringen waren, nu is het gewoon doorgaan alsof het seizoen niet verandert. Deze tendens geeft te denken!

Samen met de stichting Waalbos hebben we een excursie gehad in het Waalbos. Was een interessante wandeling waar we een goede indruk kregen van ontwikkelingen van dit gebied en de vogels die daar leven. Kieviten zijn er in een groot aantal, tureluur maar ook de bruine kiekendief vloog rond. Een gebied waar leuke waarnemingen altijd mogelijk zijn.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 10 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.