nieuwsbrief no 12 Werk-Groep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 12 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  T W A A L F D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die, zoals gebruikelijk, weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Terug van een korte vakantie. Vandaar dat deze nieuwsbrief een paar dagen later is dan normaal. Moet kunnen, even rust genomen.

Helaas waren er negatieve berichten. Op de Veerplaat is een orchideeënveld weggemaaid. Door oorzaak wordt nog onderzocht. We zullen hier nog over berichten.

Negatief was ook dat “vogelaars en anderen” een rietveld hebben vertrapt om de ‘Draaihals’ te zien op de Hooge Nesse. Zou niet zo groot probleem zijn, ware het niet dat diverse vogels al nesten aan het bouwen zijn. Lees verderop: “Fotografen, voorzichtig alstublieft!”

Als je rond je heen kijkt, zie je het gebeuren: ja de dijken, die volop in bloei staan, worden weer gemaaid maar ook andere grasvelden in de Zwijndrechtse Waard. Merkwaardig, iedereen heeft zijn mond vol over bijen en vlinders en er moeten bloemen komen, maar dezelfde instanties die dit zeggen, maaien wel hun eigen terreinen. Dit is niet te rijmen.

Verderop staat een stukje van het waterschap over het schoon maken van de oever aan de Oude Maas. Als je geïnteresseerd bent, kan je meedoen.

De excursie footwalk is haast vol geboekt, dus als je nog mee wil doen, wees dan snel. Deze excursie is nieuw voor ons en we zijn benieuwd wat deze ons gaat leren.

De werkplaats van de onderhoudsgroep is weer op orde, na alle ellende van de diefstal zijn we weer goed op pad. We moeten nog wat materialen aanschaffen die we missen en door uitbreiding van de vrijwilligers groep hebben we meer materiaal nodig. Dat is positief nieuws.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 12 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.