nieuwsbrief no 14 WerkGroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 14 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  V E E R T I E N D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die, zoals gebruikelijk, weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Het succes van de Food Walk was zo groot dat deze cursus werd overgeschreven. Deze personen hebben nu de eerste keus voor de volgende Food Walk excursie als zij willen meedoen, maar diverse mensen zijn met vakantie…  U kunt zich alsnog aanmelden.

Een mooi bericht is dat een of meer bever(s) de Oostkeetshaven in Zwijndrecht bezoeken. Het zijn in elk geval slordige eters. Ze laten een hoop bladeren achter in het water.

Exoten: een soort die we liever kwijt dan rijk zijn. Toch komt er een excursie op de Hooge Nesse waarbij we te weten komen wat voor gevolgen dit heeft voor de natuur. We hebben al veel ervaring met Japans knoopkruid, maar er zijn nog meer soorten te vinden. Meld u aan.

Een Orchideeën excursie blijft altijd bijzonder, maar we zien deze nog niet bloeien. In juni zullen ze zeker aanwezig zijn.

Let op 22 juni is er Vrijwilligersdag van de Groene Motor,  dan zijn er geen werkzaamheden op de Hooge Nesse. Wilt u mee, lees dan de info in de vorige nieuwsbrief onder activiteiten. Heeft u vragen en wilt toch mee, mail dan even naar mij.

Het wordt een dag die zeker de moeite waard is en eindigt met een barbecue..

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 14 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Vogelwerkgroep, WG Flora & Fauna, WG Natuuronderhoud. Bookmark de permalink.