nieuwsbrief no 15 WerkGroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 15 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  V I J F T I E N D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die, zoals gebruikelijk, weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

De vakantieperiode breekt weer aan, dus is de werkploeg uitgedund door de vakantiegangers, maar we gaan door. We kunnen zeker niet klagen over het weer maar ja…. voorzichtig zijn.

Vorige keer stond er een verkeerd nummer op de Nieuwsbrief, excuus daarvoor. Ik heb gelukkig maar één klacht gehad.

Ineens soms zie je berichten die je aan het denken zetten. Grauwe gans, kolgans, smient, edelhert, ree, damhert, en wilde zijn moeten op de wildlijst worden gezet om het gehele jaar vrij bejaagbaar te worden. De schade die deze soorten veroorzaken, zijn enorm. Dit
blijkt uit onderzoek dat er maatschappelijk draagvlak voor is van 61 % van de Nederlanders. Waar blijkt dit uit?

Volgens de jagersvereniging door het mislukken van de Oostvaardersplassen. Ik vind deze conclusie nogal krom.

Deze week gaan we met SBB kijken of de omliggende weilanden van de Hooge Nesse onder het natuurinclusief plan kunnen vallen.

Rest mij nog te vertellen dat er weer een aantal excursie op de lijst staan. Loop eens mee met een orchideeën excursie! Toegang gratis en geniet van het moois wat de natuur ons brengt.

m.a.w.:
Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 15 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.