In de ban van de bij… en een blije bijen bom

Donderdagochtend  6 juni half tien. 30 leerlingen groep 8 van OBS De Dolfijn uit de Perkstraat in Zwijndrecht kwamen in een lange rij met de fiets naar de Hooge Nesse’. Met genoeg leiding. Het was een eerste kennismaking voor deze groep 8ers met de Hooge Nesse en met de Bij.

Eerst was het meer BANG voor de bij. Maar na alle weetjes en kennis maken met de bijen- kasten met uitleg van de schoolgidsen, keken ze er toch anders tegen aan. Altijd weer goed deze excursie. Bijen hebben bloemen nodig. Dus op het laatst allemaal aan de slag om een ”blije bijen bom” te maken.

Hoe doe je dat? Vraag dat maar aan de groep 8 van de Dolfijn. Hun school staat in de zomer in de bloemetjes, door “de blije bijen bom” die ze daar gaan uitstrooien.

Het IVN schoolgdisen team, Marianne, Geerda, Lidy

20190606_103157

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.