Nieuwsbrief no 17 Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 17 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  Z E V E N T I E N D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die, zoals gebruikelijk, weer samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Het mooie weer is volop aanwezig en we beginnen dan ook a.s. woensdag met de werkzaamheden om 8 uur. We gaan haast weer denken aan vorig jaar toen heeft de langdurige droogte zijn sporen nagelaten in de natuur en het is nog zichtbaar. Weer zo’n zomer en er moet wel blijvende schade of veranderingen gaan optreden op de Hooge Nesse.

De afgelopen periode zijn er diverse excursies geweest, de een wat succesvoller dan de ander. We gaan weer wat activiteiten plannen maar tijdens de maanden juli en
augustus is het wat rustiger….

Na een lange voorbereiding, door diverse omstandigheden vertraagd, is de aanvraag klaar om aan het Waterschap te vragen het waterbeheer op de Hooge Nesse aan te passen, met als doel minder schade door schouwstroken en sloten reinigen. Een ander doel is meer water in de sloten te houden wat belangrijk is voor alle dieren. Deze aanvraag wordt
ondersteund door Ingenieursbureau Arcadis die de aanvraag uitgewerkt hebben en hun kennis op papier hebben gezet.

Ondanks het verkeerd maaien op de Veerplaat zijn er meer orchideeën tot bloei gekomen dan verwacht. Zeker de bijen-orchis is de grote winnaar. De riet-orchis heeft op de gemaaide velden wel schade opgelopen.

m.a.w.:

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 17 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.