een Zevenstippelig Lieveheersbeestje, Muntvlinder en een Keizermantel

Inmiddels kennen we Bruin Moes als onze insectenvlogger, maar vlak zijn collega-schoolgids Conny van Schaik niet uit. Die kan er ook over meepraten.

Op 7 juni gidsten zij “kriebelbeestjes” bij ’t Weetpunt. Na gereed zetten van de spullen was er nog wat tijd om eens te kijken naar larven en poppen. Er waren ook muntvlinders te zien. Bij het insectenhotel naast de ‘rozenbrug’ zat een mooie pop tussen het gaas.

Determinatie achteraf leverde als uitkomst: een Lieveheersbeestje!…. Later ontdekte Conny nog een ‘pop’ op de muur van school de Notenbalk in de Bazuinstraat. Een wel heel bijzondere en determinatie leverde de naam: een “prepopstadium van het Gele Zevenstippelige Lieveheersbeestje” (een tip van een moeder van een van de leerlingen).

En dat allemaal in Zwijndrecht, in het Munnike Park en zo maar tussen de bebouwing.

Wie ook eens wil kijken op een geweldige site om insecten een aanverwante beestjes te determineren moet maar kijken op: http://www.stippen.nl/ontwikkeling.php?soort=COCSEP

IMG_0719 IMG_0694muntvlinders in het Arboretum Munnike Park (foto’s Conny van Schaik en Bruin Moes)
20190607_101037

‘pop’ van een Lieveheersbeestje in het insectenhotel in het Arboretum Munnike Park

06884310-1b81-453a-8cf8-a23750603d5d
foto’s Conny van Schaik
“Gele ‘prepop’ zevenstippelig Lieveheersbeestje” op de muur van de Notenbalk. Dit stadium duurt minder dan een dag, als je het dus ziet en opmerkt is dat heel bijzonder.
———————
Nog meer mooie waarnemingen in het Munnike Park: Joke Bakker heeft er oog voor. Een Keizermantel. Die zie je niet zo vaak. Dicht bij huis, zo zie je maar…

IMG_2229          IMG_2228 IMG_2226 (2)

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.