Nieuwsbrief no 18 Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 18 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  A C H T T I E N D E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

“Afgelopen week weer de keizersmantel (een vlindersoort) gezien bij het Weetpunt en op de Hooge Nesse (zie foto) Blijft een bijzonder verschijnsel voor de Zwijndrechtse Waard.

Komende week gaan we de torenvalk kasten inventariseren op broed gevallen. Zoals het er nu voorstaat zijn er meer kasten bezet dan andere jaren. 

Soms is tot rust komen in de natuur een goede therapie en ik hoor steeds meer mensen dit zeggen dat het op de Hooge Nesse te vinden is. In het weekend is er wel wat drukte bij mooi weer maar doordeweeks is het een oase van rust. Als je wat ziet of meemaakt op zo’n wandeling, deel dan je ervaring!

Volgende week vrijdag gaat Dave van de Spoel nachtvlinders tellen op de Hooge Nesse. Kom je ook kijken hoe dit werkt? Als je ziet wat voor mooie nachtvlinders er bestaan, dan  is dat zeker een ervaring die je niet wil missen.

Het orchideeënseizoen op de Veerplaat heeft zijn hoogtepunt gehad en we hebben zeker een goed jaar gehad. Ondanks verkeerd maaien zijn de bijenorchissen massaal opgekomen en de rietorchies en gevlekte rietorchis zijn er veel van geteld. Alleen de laatste twee hebben wel wat geleden door het maaien.

Ook de bijenroute in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht krijgt zijn vormgeving. Het is een onderwerp dat we scherp gaan volgen.”

m.a.w.:

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (hierboven / hieronder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 18 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Vogelwerkgroep, WG Flora & Fauna, WG Natuuronderhoud. Bookmark de permalink.