Nieuwsbrief no 21 Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 21 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  E E N E N T W I N T I G S T E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

“Laatst kreeg ik een nieuwsbrief van het Nationaal Park De Hooge Veluwe en daar viel mij wat in op. Eerder al het bericht dat de directie tegen de komst van  de wolf is en dat werd onderbouwd met allerlei redenen, behalve die ik nu lees in de laatste nieuwsbrief. In augustus stond dat het afschot van wilde zwijnen en edelherten in volle gang is. En
daarna een advertentie ‘Barbecueën met wild, kant en klare pakketten zijn te koop’.

Dus de echte reden is toch de verkoop van ‘wildvlees’.

Op 2 november, op onze vaste werkdag op de Hooge Nesse,  hebben we ons weer ingeschreven voor de natuur-werkdag. Invulling van wat we gaan doen, wordt later bekend gemaakt.

De excursie Food Walk wordt weer in september gehouden; dan groeit en bloeit er weer wat anders dan bij de vorige excursies .

Tijdens een fietstochtje door Zwijndrecht viel mij op dat er op bepaalde gedeeltes gras gefaseerd gemaaid wordt en het (meeste) maaisel werd verwijderd. Positief begin zullen we zeggen. Ben benieuwd wat op langer termijn de planning is!”

m.a.w.:

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 21 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.