Nieuwsbrief no 24 Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 24 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  V I E R E N T W I N T I G S T E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

Tijdsdruk veroorzaakt soms dat alles anders loopt dan je had gepland. Dit was zo’n week. De nieuwsbrief wat later, vergaderen, onverwachte situaties.
Dit is juist wat altijd ook in de natuur gebeurt; je weet nooit wat er komt.

Zelfs de weervoorspelling die ik doe, klopt nooit. De tv zegt de hele morgen regen, de krant zelf kans op regen, de weerradar zegt droog. Help… ik weet het niet …. Jammer dat we geen natuurgebied in de Sahara hebben; had ik dit tenminste altijd juist kunnen voorspellen.

De komende periode staan verschillende activiteiten op de planning. De jaarlijks vaste dagen komen eraan zoals ‘De dag van de duurzaamheid’, ‘Nacht van de Nacht’, ‘Birdwatching’,  enz.

Binnenkort komen de datums in het schema te staan. Morgen alweer een voedseltocht op de Hooge Nesse, de laatste van dit jaar. Er zijn nog een paar plekjes over. Als u mee wilt, kom dan en betaal ter plaatse.

De bever die we hebben, wordt binnenkort door de preparateur opgehaald om opgezet te worden. Alle vergunningen in orde. Heb niet geweten hoeveel papierwerk en vragen het ministerie je toe kan sturen. Maar het is gelukt.

m.a.w.:

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 24 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.