Nieuwsbrief no 26 Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 26 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  Z E S E N T W I N T I G S T E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

“Het is altijd weer opvallend dit er in het najaar een ophoping van activiteiten plaats vindt. Het geeft veel voorbereidingen om dit voor elkaar te krijgen. Maar laat u zich niet ontmoedigen, maak wat tijd vrij en kom eens kijken!

Op de duurzaamheidsmarkt (12 oktober) staan we met verschillende stands van de Stichting Natuur & Landschap – Zwijndrechtse Waard en Stichting Hooge Nesse Veerplaat. Onze werkgroep is daar ook vertegenwoordigd met een eigen stand.

De eerstkomende activiteit is de Euro Bird Watching op de Hooge Nesse. 5 oktober. Een gezellige ochtend waar vele vogels langstrekken naar het zuiden. De afgelopen jaren hebben wel al aardig wat soorten geteld. Soms is er ook een zeldzame
waarneming. Wilt u meer weten van trek-tellingen kom dan eens langs. We kunnen best wat meer aandacht gebruiken.

Inmiddels heeft de werkgroep Hooge Nesse een gereedschap uitbreiding gedaan en dat betekent dat meer personen machinaal kunnen werken. We zijn best trots dat we ons dat  kunnen veroorloven.

Ondanks dat juichen, moet we op de centen letten. Helaas heeft de diefstal een grote
aanslag op onze reserve gedaan. Daarom is het belangrijk alert te blijven op hoe we ons geld uitgeven. De trots op de vrijwilligers die zoveel werk verrichten is er niet minder op.
Inmiddels is het maai seizoen begonnen op de Hooge Nesse en we zijn bezig de bloem- vlakte uit te breiden. Hier zal ik nog wel meer over schrijven in deze Nieuwsbrief.”

m.a.w.:

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 26 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.