Nieuwsbrief no 27 Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 27 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  Z E V E N E N T W I N T I G S T E  al weer van dit jaar! Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

“De Euro Bird telling is weer geweest. Veel trekvogels waren er niet, ondanks de goede  weersomstandigheden. Maar ja, de natuur laat zich niet tot één dag beperken.

Ook is het educatief centrum op de Hooge Nesse op weg naar de eindfase en dat is gevierd met een gedenkwaardig hoogste punt moment. Wethouder Jacqueline van Dongen heeft de vlag geplaatst op dit punt. Nu de laatste fase: afwerking en volledig dicht maken van de kas die gebouwd wordt.

A.s. zaterdag is het weer zover: de duurzaamheidsmarkt in Winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. Maak even vrij en kom eens kijken of er iets voor jou tussen zit wat van belang kan zijn om duurzamer te leven.

Natuur in de gemeente: Natuur en Milieu federatie Zuid Holland heeft een enquête gehouden onder de gemeentes in Zuid-Holland waarin het beleid wordt doorgelicht. Een interessant rapport, waaruit blijkt wat men wèl doet en dus ook niet doet. Sommige gemeentes hebben al een ecoloog in dienst genomen om de natuurwaarden te verstreken.

Ook blijkt dat de meeste gemeenten de kapvergunning handhaven.
Helaas ontbrak de Gemeente Zwijndrecht in deze enquête. Het is mij niet duidelijk waarom dit zo is, of zijn ze niet benaderd of is die niet ingevuld? Jammer, het had wel  duidelijk gemaakt waar we staan met ons natuurbeleid.

In deze nieuwsbrief verschillende onderwerpen over stikstof. Misschien wordt het probleem wat duidelijker.

m.a.w.:

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 27 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.