Nieuwsbrief no 28 Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 28 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  A C H T E N E N T W I N T I G S T E   van dit jaar al weer!
Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

“Afgelopen week was het weer goed zichtbaar: boeren die demonstreren. Het stikstof probleem blijft de gemoederen bezighouden. Wat mij opviel is dat de informatie en gedachtegangen varieerden: ‘er bestaat geen stikstof probleem’, ‘boeren
stoten niet veel uit’, ‘we hebben al genoeg gedaan’. Merkwaardig dat deze discussie ontaardt in ontkenning. Meetgegevens kloppen ineens niet meer en de natuur lijdt er niet onder. Mee eens dat de regering weinig heeft gedaan om dit probleem netjes op te lossen met de boeren.

Het wordt eens tijd dat we de echte feiten onder ogen zien. Ga maar eens kijken in natuurgebieden wat er fout gaat. …

Lekker buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 2 november op de jaarlijkse Natuurwerkdag. Het is leuk, gezond en gezellig om de handen uit de mouwen te steken tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. Kom zagen, snoeien en meer. Kom eens kijken hoe fijn de sfeer is.

Tijdens de duurzaamheid markt heeft de gemeente Zwijndrecht bijenvriendelijk planten
uitgedeeld. Nu hopen dat iedereen ze ook in de tuin zet. Een steen minder voor een plan!

Nu komt de nacht van de nacht er weer aan we zullen een excursie houden op de Hooge Nesse en vooraf een korte informatie geven wat er zoal leeft in het donker.”

m.a.w.:

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren. Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 28 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, WG Flora & Fauna, WG Natuuronderhoud. Bookmark de permalink.