Nieuwsbrief no 32 Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard

nieuwsbrief 2019 no 32 Ron Stevense

Hij is er weer: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  T W E E E N D E R T I G S T E   van dit jaar al weer!
Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

“Volgens de richtlijnen van de Europese unie mogen katten niet loslopen, omdat deze te veel schade aanrichten aan de natuur. Veel vogels vallen ten prooi aan dit beestje. Ben benieuwd of dit een kreet is of nog een vervolg krijgt. De meeste regeringen willen hier hun handen niet aan branden. Ook ik krijg bezoek van de katten van mijn buurvrouw. Heb deze lang geweerd, totdat ik zelf te veel muizen in de tuin kreeg. We hebben toch allemaal een eigen agenda….

Sinds kort zijn we ingeschreven als lid van de VBME (Vereniging van Boseigenaren). Het voordeel is dat we mogen deelnemen aan diverse activiteiten en cursussen van hen mogen benutten. We zijn de Vereniging dankbaar voor de medewerking bij het tot stand komen van deze overeenkomst. O.a. de werkgroep leden van de Hooge Nesse krijgen deze cursus nu gratis aangeboden.

Voedselbos onnatuurlijk. Er worden steeds meer bossen beplant met bomen en struiken die  botanisch niet in Nederland horen. Deze ontwikkeling is wel zorgelijk. We weten niet welke soorten ontaarden in een ongecontroleerde wildgroei.

Op de Hooge Nesse, bij het gebouw zullen we alleen soorten aanplanten die botanisch in ons land thuishoren.

Het einde van het jaar nadert weer we zullen nog een aantal werkdagen hebben en dan mogen we even uitrusten Met respect voor de vrijwilligers voor wat er dit jaar op de Hooge Nesse is gedaan.”

m.a.w.:

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren.
Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2019 no 32 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.