Nieuwsbrief 2020 no 01 ‘Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard’

nieuwsbrief 2020 no 01 Ron Stevense

Zojuist verschenen: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De  E E R S T E   van dit jaar.
Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column:

“Het nieuwe jaar is weer begonnen en alle wensen zijn uitgesproken en nu nog waarmaken. De hoop is dat we er veel plezier van de natuur mogen beleven en als een ontspanning mogen ervaren.

Alle discussies zijn wel gelijk weer op gang gekomen: de petitie tegen vuurwerk, stikstof, CO2, enz. Zeker deze onderwerpen zullen voorlopig de media blijven beheersen en ook wij blijven dit volgen.

Soms zie je wel eens berichten voorbijkomen, waar je bij denkt: ‘hoe kan dit?’ Zo ook in een Belgische krant het bericht ‘wolf eet kangoeroe op.’ Wat blijkt: dat bij een bezitter van
kangoeroes op een Belgisch landgoed een wolf een kangoeroe heeft gedood.

Jaar van de wilde eend begint. Lees het artikel hierover verderop . Ondanks dat deze vogel veel gezien wordt, is het aantal sterk dalend. Onderzoek is nodig om te ontdekken
wat de oorzaak is.

Ook de jaarlijkse tuinvogel-telling komt eraan. U kunt meedoen en surf dan even naar de website van de vogelbescherming voor alle informatie en doe mee.

De jaarvergadering komt eraan en heeft u punten die misschien behandeld zouden moeten worden, geef het dan z.s.m. door. Het team zal deze dan meenemen in de agendapunten.

Het is de bedoeling dat de 2de fase van de verbouwing van ‘t Weetpunt gaat aanvangen. Dit zal niet zoveel zijn als de eerste en betreft meer verbeteringen en veranderd inzicht.
U kunt suggesties indienen en we zullen dan bekijken of dit ook inpasbaar is.”

m.a.w.:

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren.
Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).

ook interessant:
de agenda van de werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard
zowel voor de Hooge Nesse Veerplaat als voor het Waalpad.

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

nieuwsbrief 2020 no 01 Ron Stevense

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.