boomplantdag in Heerjansdam – uitgesteld tot nader order / najaar

de gemeente (weth. J. van Dongen) en na/in overleg met de scholen in Heerjansdam heeft besloten dat de Boomplantdag 2020  op 18/3 NIET doorgaat.  In overleg met SN&L-ZW wordt in het najaar een andere datum voor een boomplantdag gezocht.

Nationale Boomfeestdag 2007 1            hetistijdcompleet1kopie    01 - 6cc7ded2-578d-46c7-aea3-b42f80888518kopie

Dit jaar wil de Boomfeestdag het Nationaal Boomplantrecord breken: 500.000 bomen planten op één dag: woensdag 18 maart. De bijdrage daaraan in Zwijndrecht-Heerjansdam vindt dit jaar plaats in Heerjansdam.

Twee schoolklassen uit Heerjansdam – van de Rank en de Julianaschool – doen er aan mee (wordt nog lastig – want er moeten 13 bomen worden geplant – de rest komt later – als de bouw van de gasloze (!) woningen in het nieuwbouw project Groene Harmonie aan de Sportlaan in HJD gereed is). Het wordt een mooi feest. Schoolgidsen van de Stichting Natuur & Landschap – Zwijndrechtse Waard geven in de week daarvoor speciale bomen lessen aan de kinderen, die ook kunnen oefenen op het lied dat al jaren wordt gezongen en in het hele land zal weerklinken. Hoe dat klinkt en hoe de tekst is, kan men zien door op bovenstaande afbeeldingen te klikken. We krijgen vast nog een verslag!

logo_SNLZW scherp logo Zwijndrecht Duurzaam scherp

hetistijdcompleet1kopie

03 -halfstam_pruimenboom_opal_opal_pruim_prunus_domestica_opal 02 - fagus_sylvatica_atropunicea_-_bruine_beuk

04 -amelanchier_lamarckii_-_krentenboompje

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.