Expo Groene Daken, ‘van de regen in de drup’

Wanneer:
28 november 2018 @ 00:00 – 24 februari 2019 @ 00:00
2018-11-28T00:00:00+01:00
2019-02-24T00:00:00+01:00
Waar:
't Weetpunt
Develpad 169
3335 AR Zwijndrecht
Nederland
Contact:

POSTER VAN DE REGEN IN DE DRUP ckopie

De EXPO ‘van de regen in de DRUP’ ofwel ‘groene daken’ is te zien tot medio februari 2019.
Gedurende die tijd kunt u rondkijken en ‘proeven’ van een Groen Dak en een watervriendelijke tuin. Er is een bordspel waar u al dan niet met kinderen op een speelse manier kennis kunt maken met de voordelen van een groen dak, of met andere maatregelen om ‘verstening’ tegen te gaan. Foldermateriaal is ruim aanwezig en mappen met meer info zijn ter inzage.

Voordelen van een groen dak bekijken? Klik dan op de bovenste afbeelding. Of hier.

Let op! Voor bezoekers van ‘t Weetpunt is er de mogelijkheid om gratis een Groen Dak ter grootte van je schuurtje te bekomen. Vraag ernaar bij de gastvrouw of -heer. Vul het gratis formulier in en lever het in bij hen. Of deponeer het in de collectebus. Medio februari krijgt u dan een uitnodiging om bij de loting aanwezig te zijn. Het kost u niets en wie weet wint u een gratis sedum-dak.

Het kan niet digitaal, u moet er echt voor naar ‘t Weetpunt.

Door op een van onderstaande afbeeldingen te klikken krijgt u een beeld van de openingsbijeenkomst.

k MHR Advies Event-3626 k MHR Advies Event-3624 k MHR Advies Event-3623

Meteen bij de ingang, beetje achter het schuine dakje, staat een zonnepaneel. Daar is ook wat mee… Net om de hoek is er wel info over, maar dat staat in kleine letters. Om beter te lezen kunt u klikken op deze afbeeldingen:

zonnepaneel of deze: voetafdruk


Speel in ‘t Weetpunt ook het bordspel en neemt u even de tijd voor filmpjes die op de schermen zijn te zien. Een filmpje is alvast te zien door te klikken op de afbeelding van het speelbord. Meer weten over mhradvies? Klik op het logo.

k MHR Advies Event-3631    mhr

logo_SNLZW scherp         logo Zwijndrecht groener             groen doen we samen 3kopie

In augustus jl. heeft de gemeente Zwijndrecht via gemeentelijke media inwoners en ondernemers in Zwijndrecht gevraagd of zij interesse hebben in een ‘groen dak advies’. Ruim 50 inwoners en ondernemers hebben hierop gereageerd.. Tijd dus voor het inlossen van de gedane belofte, te weten: een gratis en vrijblijvend groen dak advies.

Daarvoor was er een kick-off bijeenkomst bij  het Bezoekers- en Informatiecentrum
‘t Weetpunt, Develpad 169, 3335 AR Zwijndrecht,
op woensdag 28 november 

De opening van de expo ‘Van de regen in de drup’, georganiseerd door Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard, vond plaats op datzelfde tijdstip. Tijdens de kick-off, die direct na de opening plaatsvond, lichtte wethouder Jacqueline van Dongen toe waarom de gemeente groene daken in Zwijndrecht belangrijk vindt. Vervolgens was er voorlichting over de aanleg van groene daken en gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook werd besproken hoe een en ander een vervolg krijgt.

Uiteraard is er gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. Die zal vanaf de opening nog te zien zijn tot medio februari 2019.

Behalve de gemeente was ook Marc Rotmans van de Stichting Roofupdate aanwezig zijn die vragen kan beantwoorden. Met hem kan een afspraak worden gemaakt voor een gratis en vrijblijvend advies van ongeveer een uur op en voor uw eigen dak. 

Na deze bijeenkomst verstuurt de wethouder iedereen een e-mail over de afspraken die gemaakt zijn ten aanzien van het vervolg. Dus mocht u niet in de gelegenheid zijn om te komen, dan ontvangt u nadere informatie en contactgegevens via het door u opgegeven e-mailadres om een afspraak te maken met Stichting Roof Update.

De wethouder, lees: “de gemeente Zwijndrecht” hoopt met de inzet van burgers en bedrijven volgend jaar meerdere groene daken in Zwijndrecht te zien, zodat we met elkaar bijdragen aan gezond milieu. logo roof update logo

Expo is gratis te bezichtigen, tijdens de openingstijden van ‘t Weetpunt
op woe-, zat- en zondagmiddag naar verwachting tot medio februari ’19.
Dan is er ook de verloting van een gratis Groen Dak.

Deelnemers krijgen bericht.

cropped-20181118_205159-klein.jpg

Bookmark de permalink.