Vrijwilligers Flora & Fauna WG – ZW, werken op de Hooge Nesse Veerplaat

Wanneer:
17 augustus 2019 @ 09:00 – 12:30
2019-08-17T09:00:00+02:00
2019-08-17T12:30:00+02:00
Waar:
Hooge Nesse Veerplaat
Oostelijke ingang bij de HSL (Ringdijk)
zie ook verder in dit bericht
Contact:
Ron Stevense

Vrijwilligers van de WG Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard werken om de 10 dagen op de Hooge Nesse Veerplaat. Snoeien, maaien, paden toegankelijk houden. Vechten tegen Japans Knoopkruid en lekker buiten in de Natuur bezig zijn. Sportschool niet perse noodzakelijk…. Meestal komt men het gebied binnen bij de ingang langs de HSL, zie kaartje.

verzamelpunt WG Natuur Onderhoud HNV

Voor een overzicht van het gebied kijk hieronder, klik eventueel voor een afdrukbare folder voor de wandelroutes. Sommige mensen denken dat ze er kunnen verdwalen. Valt reuze mee.

wandelen op de Hooge Nesse 3

De Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard is in 2015 officieel van start gegaan. De werkgroep is opgericht om een overkoepeling te vormen voor diverse werkgroepen die zich bezig houden met o.a. natuurbescherming en natuuronderzoek. Coördinator voor de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard is Ron Stevense.
Hun nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar rstevense@chello.nl Of klik hier om die te zien.

Momenteel bestaat de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard uit 2 sub-werkgroepen:

  • Werkgroep Natuuronderhoud (Klik hier voor hun groeiboek !!!)
  • Vogelwerkgroep Zwijndrechtse Waard

In de toekomst hopen we dat hier nog meer werkgroepen onder gehangen kunnen gaan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plantenwerkgroep, werkgroep vlinders en libellen, een zoogdierenwerkgroep etc. Mocht u belangstelling hebben voor één van de al bestaande werkgroepen of voor een nog nieuw op te richten werkgroep, neem dan contact op met Ron Stevense.

logo_vwg

Bookmark de permalink.