EXPO insecten officieel geopend

   Pyjamawants (2)    Sprinkhaan    Muntvlinder

Afgelopen vrijdagmiddag 17 mei was er de officiële opening van de EXPO insecten in ‘t Weetpunt. Met een hapje en een drankje luisterden de aanwezigen naar een korte toespraak door een van de samenstellers. Die begon met een speciaal voor de gelegenheid bedachte limerick:

Een fraaie vuurwants uit Zwijndrecht,
was aan het Munnikepark gehecht.
Hij vroeg, toen ik een foto nam,
“Kom ik met mijn rode vlam,
in het insectenkwartet terecht?”

Insecten zijn overal. Ze leven op twee kilometer hoogte, in diepe grotten, in je computer en in de neusgaten van een Walrus. Voor ieder mens op aarde bestaan er tweehonderd miljoen insecten. Moeilijk voor te stellen. Voor het vervolg van de speech, klik hier.

De expo bestaat vooral uit beeldmateriaal op posters en video’s van insecten uit de directe omgeving van ‘t Weetpunt  (Arboretum Munnike Park), de Hooge Nesse en het Donckse Bos (Bolnes). Voor deze EXPO is een kwartet ontwikkeld dat beschikbaar komt voor leerlingen die dit voorjaar de natuurlessen over INSECTEN volgen op de Hooge Nesse en nabij ‘t Weetpunt. Als ‘opening’ speelden een viertal bezoekers alvast het kwartet. Zo kwamen ze nog eens iets te weten…in ‘t Weetpunt! (Voor levende insecten moet je even naar buiten…….)

IMG-20190517-WA0011 IMG-20190517-WA0009

Lidy van der Lans, Joke Bakker, Bruin Moes en Wim Arie Hamer openden officieel de Expo met de vragen: Mag ik van jou de ….. 

IMG-20190517-WA0005 IMG-20190517-WA0003

DSC_0548

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.