“onkruiden zijn ook bloemen wanneer je ze beter leert kennen.”

Leer het van de boswachter: Winnie de Poeh: “onkruiden zijn ook bloemen wanneer je ze beter leert kennen.” Op een zonnige voorjaarsdag bloeien overal bloemen buiten: Langs de kant van de weg in de berm, op een grasveldje of onopvallend tussen stoeptegels. We lopen er vaak ongemerkt aan voorbij. In het vroege voorjaar vind je o.a. madeliefjes, paardenbloemen, fluitenkruid, hondsdraf, pinksterbloemen, bosanemonen, herderstasjes, speenkruid, vogelmuur, paarse dovenetel. Op de website of in de app van ‘Nature today’ vind je een overzicht van alle wilde bloemen die op dit moment te vinden zijn. En als je op de bloem klikt krijg je meer informatie over de bloem.

Klik hier of op de afbeelding voor een leuk pdf documentje met nog meer info.

anemoon

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.