Doe-tip: Op zoek naar watervogels

Het is volop lente, genoeg te zien en te beleven. Ook in je eigen tuin en omgeving. IVN West-Friesland heeft een nieuwe zoekopdracht om dit weekend uit te voeren. Voor deze zoekopdracht hoef je niet ver te reizen, in je woonomgeving zijn deze watervogels namelijk meestal wel te zien. Deze vogels snateren, snebbelen, slobberen, keffen en kwaken. Overal in sloten en plassen kan je ze tegenkomen.

Van onderwaterkampioen tot een standbeeld in het water

Er zijn onderwaterkampioenen bij zoals de fuut, en een hoen die over water kan lopen, zijn naam zegt het al. De reiger lijkt soms meer op een standbeeld. Maar een ding hebben ze gemeen: op, in, onder en langs het water vinden ze hun voedsel, de liefde en ook hun vijanden. Vooral deze tijd met veel jongen is het oppassen geblazen. Daarom zwemmen of verstoppen zij zich vaak tussen het riet. Ga maar kijken, rust aan de waterkant en geniet!
Zet een kruisje bij de vogel als je die ziet, vind jij ze allemaal?

Klik op de afbeelding om naar de website van IVN te gaan voor meer uitleg en nog veel meer ideetjes.

groen om te doen 01

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.