Een leuk uitstapje in de omgeving van Zwijndrecht

Hoe verrassend is het om in Zwijndrecht een park te ontdekken, waar alles schoon en opgeruimd is. De vele soorten bomen, waaronder speciale eikensoorten staan nu in bloei. Het rosarium met zijn berceau van blauwe regen en rozen maakt je attent op de geuren van de roos Compassion.

Wandelend langs de paden ontdekt men steeds iets nieuws. Staand op de brug, ook al begroeid met bloeiende rozen, zie je de gele lissen weerspiegelen in het water met op de achtergrond waterhoentjes en zwanen, vergezeld van hun jongen.

In de maand mei vormt het hoogtepunt voor de vrijwilligers van het Munnikepark het poten van de eenjarige planten. Door het corona-virus liep de leverantie van de plantjes wat moeilijker, maar een bevriende firma leverde ons toch hiervan een veelzijdig assortiment. Met veel passen en meten en improviseren kwamen er drie velden in gele, oranje en rode kleuren. Twee ervan in de zachte tinten : rose, blauw en wit , een kleine groep is oranje/bruin en blauw getint.

De vrijwilligers hebben met veel plezier in groepjes alles keurig verzorgd. Een ieder is blij om in deze moeilijke tijd toch iets positiefs te doen. Veel wandelaars zijn enthousiast over deze vrolijke noot in het bomenpark.

Het Arboretum Munnike Park is gevestigd aan de Develweg 169 3335 AR Zwijndrecht

Een wandelaar.

Weetpunt 1aWeetpunt 2

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.