VERKERK WERKT CIRCULAIR MEE AAN NATUUREDUCATIECENTRUM HOOGE NESSE

23 juni ’20

natuureducatiecentrum-hooge-nesse-verkerk-2.1232x400x1

In natuurgebied de Hooge Nesse in Zwijndrecht verrijst een bijzonder gebouw. Het nieuwe, duurzame natuureducatiecentrum is ontstaan door een burgerinitiatief vanuit de Stichting Hooge Nesse/Veerplaat en heeft als eyecatcher de taak om de connectie tussen mens en natuur te versterken.

Het ontwerp is zoveel mogelijk geënt op duurzaamheid, circulair gebruik van materialen en is ontworpen door studenten van de Hogeschool Rotterdam. De initiatiefnemers verzamelden de afgelopen jaren gebruikte materialen en geven deze een nieuw leven in het paviljoen. Zo zijn oude schoolbureau’s gebruikt als muurbedekking. Een beloopbaar groen dak, kleinschalige horeca met terras, grote aangrenzende kas en leslokalen voor natuuronderwijs maken het toekomstige paviljoen een parel voor alle inwoners van Zwijndrecht en omgeving.

natuureducatiecentrum-hooge-nesse-verkerk-4

Gebouwgebonden installaties
De gemeente Zwijndrecht heeft onder andere Verkerk benaderd voor de gebouwgebonden technieken. “Ons aandeel zijn de elektrotechnische installaties, verdeelinrichting, aarding, LED verlichting, noodverlichting, inbraakinstallatie, bewegingssensoren en inkoppeling van de zonnepanelen en dakluiken in de kas. Ook wij gebruiken veel circulaire materialen. Je gaat daardoor anders denken. We kijken ook vaker wat herbruikbaar is vanuit andere projecten. Bringing buildings to life is onze nieuwe slogan, een initiatief als dit past dus uitstekend bij Verkerk. Het is een innovatief ontwerp met moderne technieken,” aldus Nico Bloem, projectleider bij Verkerk.

natuureducatiecentrum-hooge-nesse-verkerk-5

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.