Nieuwsbrief 2020 no 13 ‘Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard’

 

Donderdagmorgen 22 okt ’20 verschenen: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De D E R T I E N D E van dit jaar al weer.
Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Gelukkig maar. Lees hier alvast zijn laatste column: 

“Stilzitten is geen optie, zeker nu het buiten herfst wordt en de mooie verkleuringen van de bomen zichtbaar zijn. Neem de paddenstoelen erbij en je hebt in de (corona)tijd een leuke dag.

Er is meer nieuws te melden over wat er niet door gaat. Ook nu weer gooit corona de hele planning  door elkaar: ‘t Weetpunt is gesloten vanwege corona. De natuurwerkdag op 7 november gaat niet door. Buiten teleurstelling is er ook het gemis om mensen kennis te laten maken met de natuur.

Maar niet getreurd: volgend jaar zullen we meerdere dagen organiseren om mensen te interesseren voor de natuur. Het motiveren van jongeren staat centraal.

Biodiversiteit in de landbouw is tegenwoordig een veel besproken onderwerp. Helaas blijkt nu dat de EU met het nieuwe landbouwbeleid weer de oude richting opgaat, die geen rekening houdt met de natuur. Lees verderop een artikel erover.

Helaas is de oorzaak toch wel te zoeken in de politieke wil van partijen om niet te willen veranderen. Zelfs partijen met een grote mond in de tweede kamer stemmen anders in het Europees parlement.

Bos is een hot item. Veel meer wandelaars zijn in de natuur te vinden vanwege de corona maatregelen. Het was zelfs verschillende malen spitsuur in Zwijndrechtse natuur gebieden.

Helaas zij ook de gevolgen zichtbaar: veel achtergelaten vuil, loslopende honden waar het niet mag, zich niet aan de 1,5 meter maatregel houden, omgetrokken bomen enz. Laten we met z’n allen ook in de natuur elkaar en de natuur respecteren.”

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren.
Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.